diumenge, 22 de març del 2015

DESCRIPCIÓ DEL CENTRE DE PRÀCTIQUES


Aquest segon període de pràctiques, que suposa la recta final dels meus estudis de psicopedagogia, el duré a terme de nou, a un Centre Obert.  El Centre obert és un recurs educatiu del Departament d’Acció Social de l'Ajuntament on també treballo com a mestra, que té com a objectiu la integració i promoció social dels infants de 5 a 12 anys en els seu entorn immediat. 
Els menors que assisteixen al centre, es troben en diferents situacions de risc social majoritàriament relacionades amb la seva situació familiar, que pot ser de diferents índoles: desordres en les habilitats parentals, adiccions, baixos recursos econòmics i culturals, famílies  desestructurades... El centre disposa de  tres aules força àmplies destinades als infants, més dues aules que fan les funcions de despatxos o sales de treball i reunions per les professionals del centre. Les tres aules destinades als infants són: 

- Aula Polivalent: molt gran, disposa de cuina i menjador i un altre espai ampli per activitats diverses, dividits ambdós espais per una porta corredora que normalment està oberta. 
- Ludoteca: espai força ampli dotat de múltiples i diversos jocs. 
- Biblioteca o Sala d'Estudis: espai força ampli amb 4 ordinadors, prestatgeries amb llibres i contes, i material didàctic i taules per fer els deures i/o activitats d'estudi.

Els tres espais són utilitzats diàriament i les activitats que es realitzen es divideixen en la diferent utilització d'aquests. 

Podeu veure imatges del centre al bloc que una companya, que realitzava també les pràctiques de psicopedagogia, va realitzar com a part de la seva intervenció amb un dels infants: 

El centre obert vist per un dels infants 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada